Oprez: Magla smanjuje vidljivost!

Štampaj Pošalji
JAVNA OBAVJEŠTENJA
Foto: Ilustracija

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija redovno, u kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko planinskih prevoja, magla smanjuje vidljivist, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje.

Do subote, 14. oktobra, na relaciji naselje Podgora /Banjaluka/- kamenolom Ljubačevo u dva navrata biće izvršen vangabaritni prevoz, pa je potrebna opreznija vožnja i poštivanje ovlaštenih lica iz pratnje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U tunelu Kalovita brda na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale saobraćaj je zbog sanacionih radova potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj s ciljem bezbjednosti uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu magistralnog puta Nevesenje jedan-Nevesinje dva, u gradskoj zoni, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u vremenu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na pravac Lopare-Priboj-Banj brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo i Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na graničnom prelazu Stara Gradiška-Gradiška, tako da se tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja, a na ostalim prelazima nema dužih čekanja na prelazak granice.

(Nezavisne)

NAJČITANIJE